Top 5 Proteïne en hoe functioneren deze in de body

Wat is proteïne ?

Wat is proteïne /wat zijn eiwitten. Laten we beginnen dat dit hetzelfde is anders raken we gelijk in de war. Eiwit is een supplement of een stof net als andere stoffen bijvoorbeeld koolhydraten of vet. Deze samenstelling van eiwit bestaat uit calorieën en aminozuren. Aminozuren zijn de belangrijkste van deze twee want zij zorgen er namelijk voor de bouw van het eiwit in de lichaamscellen.

Wat doet proteïne ?

Proteïne zorgen voor eiwitsynthese. Deze proces wordt zo genoemd, in het kort wanneer er in de spieren kleine scheurtjes plaats vinden dan zorgen zijn voor een snel herstel en als je eiwitgehalte goed is zal deze snel en mooi herstellen. Wat weer resulteert in goede en mooie spiergroei.

Hoeveel proteïne per dag ?

Als jij een fanatieke sporter bent dan is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid 1,8 gr per kilo gewicht. Dus bijvoorbeeld ben je 100 kg dan heb je 180 gram eiwit per dag. Hou wel rekening mee dat je door normale voeding ook al eiwitten binnenkrijgt. Weliswaar niet deze aantallen maar hou rekening met rond de 20 à 40 gram ligt eraan hoe gezond je leeft. Hierbij is ook net als andere supplementen dat je hormoonbalans in orde moet zijn zodat je lichaam deze eiwitten ook opneemt en niet afstoot

te veel eiwitten

Te veel eiwitten is net als alles waar van je te veel neemt en niet goed is behalve geld natuurlijk. Weet niet wat ze ophadden die dag toen ze die liedje schreven Mo Money Mo Problems, maar ik kan genoeg dingen verzinnen om die Mo Problems om te zetten na Mo Money. Te veel eiwitten kan ook schade toebrengen aan het systeem van de lichaam maar ook aan de nieren. Nieren kunnen namelijk overbelast raken als jij als een dolle te veel eiwitten gaat nemen denk bijvoorbeeld aan in plaats van 180 gram 360 gram bijvoorbeeld. Je lichaam zal overschotten gelijk afstoten en dagen erna ook. 

Eiwit rijke voedsel

  • Vlees
  • Vis
  • Gevogelte (behalve duiven
  • Melk
  • Kaas
  • Eieren

Vlees en vis zitten het meest gehalte aan eiwitten ongeveer 30 procent.In vegan zitten tevens ook gewoon dezelfde eiwitten in want deze eiwitten worden gewonnen doordat deze dieren planten eten waarin die aminozuren in zitten.Vegan eiwitten zijn daarom ook steeds populairdere supplement geworden mede omdat deze bijna geen bijwerkingen heeft zoals puistjes op de rug of gezicht.

een tip en advies :Dus pas goed op en reken goed uit. Precies kan nooit maar ongeveer wel.

TOP 5 Proteïne poeder by TopFive4Max

4/5
3.5/5
3/5
3/5
2.5/5