Bodypump :Magic pump 2022 is de hele ding helemaal

Bodypump topfive4max

Wat is Bodypump 

Bodypump is een fitnessprogramma wat je met een groep doet. Meestal duren ze 60 minuten waarvan de eerste en laatste 5 minuten als een soort warming up gelden. Je doet dit met een stok waar soms aan de uiteinden lage gewichtjes aan zitten en kan ook zonder gewicht. De basis zit hem in de groep activiteit en achtergrondmuziek waardoor je wat extra pump kan krijgen.Het is ook heel toegankelijk en word ook aangeboden door Basicfit en FitForFree

Kickstart and befit dunea AKA now and here

Dit kan een ideale start zijn voor iemand die weer wil beginnen met trainen omdat hij of zij geen zin meer had en het saai vond of juist voor iemand die helemaal het roer wil omgooien en wilt beginnen met trainen. Daarom kan je dit ook een Kickstarter noemen omdat uit onderzoek is gebleken dat men dit toch langer volhoudt dan inschrijven in sportschool voor de eerste keer. Waarom dit precies voor sommige aanslaat is niet duidelijk geworden voor mij is het ook gissen. Heb paar keer meegedaan met een leerling om het zelf te ervaren was wel leuk maar ik ben toch van meer intensiever.

Training voor cardio

Bodypump zou je de ideale training kunnen noemen voor cardio omdat je hierin net zoveel verbrand als boxen of zwemmen. Je gebruikt letterlijk elke spier en vooral als je dit dagelijks of 2-daags doet zal je ook merken dat het steeds makkelijker en soepeler gaat. Voor cardio is dit echt aan te raden en kan je het echt een all-in one training noemen. Wat ook het bijzondere is dat je er niet van bewust bent dat je dit doet omdat je bezig bent met de coach volgen en wacht op jouw verzoeknummer natuurlijk.

Bodypump voor spiergroei

Voor spiergroei kan ik Bodypump niet aanraden omdat je hier toch voornamelijk bezig bent met het cardio en niet intensief 1 spiergroep pakt. De spierpijn die je hiermee zal krijgen is echt voornamelijk kuiten benen en de core. Armen en rug worden door deze training niet echt belast tenzij je de coach hierom vraagt dan zal hij de groep er ook na vragen en als dit wel het geval is dan kan hij het erin verwerken. Maar origineel is het nog steeds om alleen de calorie├źn te burnen.

Voordelen Bodypump

Voordelen heb ik al een beetje omschreven dat het een activerende training is waardoor je snel verslaafd aan kan raken wat weer goed is. Je betaalt immers per maand voor je sportschool en meestal wordt dit aangeboden in groep lessen en is het alleen een kwestie van wachtrij afwachten tot je aan de beurt bent. Als je hierdoor vaker in de sportschool bent is het alleen maar aan te raden en een voordeel te noemen. Ik kan het iedereen aanraden al is het een uur per week.

Nadelen Bodypump

Je doet dit met een groep daardoor kan het soms lastig zijn als je bijvoorbeeld vragen hebt of denkt de groepsdruk is er wel of draai niet goed mee. Dit wordt vaak ook gezien als obstakel om eraan te beginnen. Je kan als je zo ie zo helemaal voor het eerst wil beginnen met trainen eerst afstanden lopen en daarna hardlopen tot je een uur kan volmaken. Als je met deze basis begint dan kan je makkelijk aansluiten bij de bodypump training.Lees ook voor andere soorten van training Lifestyle blog

Wat betekent Bodypump?

Dit is een vorm van groepstraining waar de focus ligt op cardio en op een fun manier trainen.

Voordelen van Bodypump?

De voordelen is dat het heel laagdrempelig is en ook de ideale all in one workout is.

Hoelang duurt een Bodypump sessie?

Meestal duren ze standaard 60 minuten het kan ook langer duren maar nooit korter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.