Basicfit of FitForFree welke van de twee is beter?

Basicfit of FitForFree welke van de twee is beter

basicfit vs fitforfree

Basicfit beter of toch FitForFree, beide zijn als het gaat om prijs hetzelfde. De verschillen zitten hem in dat sommige locaties meer faciliteiten hebben en dat andere locaties weer meer Tech snufjes heeft. Maar welke is beter voor jou en waar moet jij op letten voor je een jaar abonnement afsluit. Hier hebben wij wat tips voor jou.

Basicfit

Dit is een sportschool die het de afgelopen jaren heel goed doet, het is komen overwaaien van UK en heeft sinds 2013 nadat ze over zijn genomen door 3i een boost gemaakt. 3i is ook de investeringsmaatschappij die achter action staat dus dan begrijp je wel die concept dat je ze overal als paddenstoelen ziet uitschieten. Van grote locaties tot kleine. Op dit moment kost een lidmaatschap per maand €17,30 per maand. 

Wat maakt Basicfit goed 

Wat ze goed maakt is dat het voor een beginner of ervaren sporter als aangenaam kan worden ervaren. De apparaten en de ruimte die het biedt is voldoende. Je kan voor elke spiergroep wel een uur vullen aan trainingen. Tevens bieden ze ook groep lessen aan die soms wel afgezaagd zijn maar in het algemeen kan je er wel veel van opsteken en is het wel waard om bijvoorbeeld 1 of 2 uur per week deel te nemen naast het normale basis trainen.

FitForFree

Deze bestaat al wat langer dan Basicfit en is ook als het gaat om ervaring en samenwerkingen wat meer in dezelfde straat gebleven. Sinds 2005 is FitForFree actief en zijn de laatste jaren onder de groep Avedon hard gegroeid. Sportcity wordt ook vaak genoemd als je het hebt over FitForFree ondanks dat Sportcity langer bestaat. Je kan wel stellen dat deze ervaringen van deze twee ketens wel groter is dan die van Basicfit. Een lidmaatschap kost nu €14,99 per maand voor de eerste 6 maanden. Daarna het dubbele van €29,99.

Waarom FitForFree en geen Basicfit

Als je kijkt naar aantallen scoort Basicfit met 200 clubs het beste van iedereen. FitForFree maar 89 in heel Nederland. Het grote verschil is wel dat FitForFree soms faciliteiten heeft die je helemaal niet in Basicfit zou vinden zoals een sauna kan je wel vergeten. FitForFree heeft dit trouwens niet standaard, maar als je kijk naar de verschillende locaties is het zelfs een hele slimme truc om je toch te trekken na die ene locatie bijvoorbeeld. Als het gaat om apparaten zitten ze beetje gelijk en ook groepslessen en andere services worden ook gewoon aangeboden.

Waar op letten als je een abonnement neemt bij Basicfit of FitForFree

Kijk na welke locaties er in jou buurt zijn maar ook of ze voldoen aan je wensen. Stel dat jij een auto hebt, ben je veel meer gebaat bij een grote parkeerplaats of parkeergarage dan een föhn in de douche bijvoorbeeld. Dit kan ook om andere dingen gaan zoals cool down hoekje of sociaals tafels. Daarom doe goed onderzoek en neem desnoods een proefles deze is altijd te krijgen na een email of een telefoontje.

Voor duidelijkheid

Bij beide sportscholen kan je alle spieren trainen dus vanaf je rug tot je voet. Beide sportscholen hebben ook de standaard basis faciliteiten als het gaan om douchen bijvoorbeeld of parkeerplaatsen. Alleen de aantallen verschillen en ook hoe lux of hoe gebruiksvriendelijk daar zit wel verschil tussen Basicfit en FitForFree. Maar ook per keten zit er een verschil als je alleen al gaat kijken na locaties. Bijvoorbeeld in Rotterdam heb je bij FitForFree van de zoveel locaties maar 1 locatie die ook een sauna heeft. Al deze informatie is te vinden op beide websites en als je vragen hebt kan je hun altijd bellen en ook mailen. Mijn ervaring is dat ze ook snel reageren daarop.

Na deze keuze moet je ook TOP5 checken voor je supplementen en TOP5GAD natuurlijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.